Nakon što je sa svojim hvaljenim ginom Monachusom osvojio publiku od Premanture do Japana, Luka Žuljević se vratio u Zagreb i predstavio svoj novi projekt RUKE – gin, ali i destileriju i platformu, točnije projekt koji u fokus stavlja svježe biljke, lokalne sastojke i suradnje s kreativcima.
U Tender Cocktail & Kitchen Clubu, u centru grada, okupio je prijatelje, gastro entuzijaste i kreativce iz raznih područja koji su u ugodnoj atmsoferi mogli kušati tri jedinstvena gina iz destilerije RUKE: Dry Gin, Blood Orange Gin te Fig Liqueur.
“RUKE spajaju, surađuju, objašnjavaju. Ime nije slučajno – radi se o lijepoj hrvatskoj riječi koja simbolizira ručni rad, kreativnost i zajedništvo,” rekao je Luka Žuljević, naglašavajući važnost stvaranja s ljudima koji rade rukama – kuharima, barmenima, umjetnicima.
“Kroz RUKE želim stvoriti community povezan oko hrane, pića i umjetnosti. Prva suradnja je s Nikicom Jurkovićem, ali ideja je da se etikete svake godine rade u suradnji s različitim umjetnicima,” dodaje Luka.