Zagreb, 27. svibnja 2024. – Ljubitelje dobre hrane i fantastične zabave uskoro očekuje osmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji u istri spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru i morskim specijalitetima. Ovaj jedinstveni kulinarsko-glazbeni spektakl održat će se u dva termina – početkom ljeta, 22. i 23. lipnja u ljupkom ribarskom gradiću Medulinu, te na kraju sezone, od 14. do 16. rujna u čarobnom Rovinju.
Glavno mjesto radnje u ovim gradovima ponovno su ribarski molovi gdje će na krmama brodova izvrsnu hranu za posjetitelje pripremati omiljeni natjecatelji iz emisije MasterChefa – Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman. Ovi gastro majstori, poznati po svojoj kreativnosti i strasti prema kuhanju, oduševili su MasterChef žiri i publiku, a sada će svoje vještine demonstrirati na brodovima Hook & Cook festivala. Afrika trenutno radi na svoja dva prepoznatljiva brenda, Hangry Taco i Secret Sunday Lovers, dok je Tucman, donedavno sous chef u prestižnom zagrebačkom restoranu Noel s Michelinovom zvjezdicom, sada sous chef pod mentorstvom Matije Bogdana u vrhunskom restoranu 7 Seas.
U prethodnim izdanjima festivala servirana su brojna kreativna jela od ribe – preko tacosa od tune, rolica od kozica, sardina s palentom, do ramena od raže i tuna cheeseburgera. I ove će se godine na morskom jelovniku svakako pronaći jela od sardina i tuna uz pokoje iznenađenje koje pripremaju MasterChefovi. Uz suradnju s lokalnim ribarima, Hook & Cook ekipa inače sama lovi svoju ribu, a posebice sardine iz održivog ribolova koje i konzerviraju i prodaju. Osim što su prava poslastica, iznimno su bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama.